sábado, 10 de noviembre de 2012

Comentari article 2

Hola a totes, aquest comentari és sobre l'article "Escola, joc i televisió".
 
Com s’ha pogut concloure a l’article, els programes televisius influeixen molt en el joc dels menuts, de manera que aquests segueixen els patrons i les normes que en ells s’estableixen; condicionant així la seua manera de comportar-se i d’interactuar amb altres xiquets.
 
A més, s’ha observat que la televisió influeix en ells fins al punt que, en els xiquets més que a les xiquetes, provoca el desplaçament de qualsevol altre tipus d’activitat al pati, entre les quals trobem els jocs tradicionals.  Així, com a  mestres haurem de fer una gran feina per impulsar, des de les aules d’Infantil, que els nens tornen a valorar la importància que aquests es mereixen.
 
D’altra banda, s’ha destacat una notòria diferència entre els jocs observats en els xiquetes i aquells que prefereixen els xiquets. En aquest sentit, vivim en una societat que encara diferencia els papers que cada sexe ha de desenvolupar en ella i on la televisió està tenint una important funció per establir-los. 
 
Per acabar, pense que deuríem plantejar-nos fins a quin punt deurien estar exposats els nens a uns programes de televisió que tenen l’objectiu que els nens, que són la població més susceptible, interioritzen conductes que retroalimenten el sistema consumista en què vivim i que no afavoreixen la igualtat d’homes i dones a la nostra societat.
 
Estela Castelló Serrano. 3r de Grau en Magisteri d'Educació Infantil. Ontinyent.

3 comentarios:

  1. Por lo que respecta a la influencia de los medios de comunicación en la infancia, considero que no sólo provoca una separación social entre niños y niñas, sino que, además, entre ambos grupos causa una discriminación, ya que todos los niños y niñas no pueden tener acceso a los productos televisivos de la misma manera, produciendo también una discriminación de clases.

    ResponderEliminar
  2. la influència de la televisió en el joc dels més menuts és evident. Considere que la famíla amb l'ajuda del docent, hauria de controlar quins programes veuen els seus fills ja que molts d'ells reflexen desigualtats de gènere, com algunes de les pel·lícules de Disney, i una separació per sexes a l'hora de jugar.

    ResponderEliminar
  3. Es cierto lo que está comentado Laura, ya que no todas las familias disponen del mismo poder adquisitivo que otras.Por lo tanto, decir que en los niños esto afecta en gran medida,pues son ellos mismos los que van excluyendo a aquellos que por ejemplo,no tienen el mismo juguete que ellos.Ya desde pequeños nacen en la competitividad y eso es un gran problema.

    ResponderEliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.