sábado, 10 de noviembre de 2012

Comentari article

Hola xiques ací vos deixe el comentari sobre l'article "La importància del joc en la classe de psicomotricitat".

El joc és importantíssim per a la vida de les persones, sobre tot en edats primerenques, ja que aquest es converteix en la nostra principal font d’aprenentatge i, per tant, de desenvolupament a tots els nivells: físic, cognitiu i social.

I és que els nens, des de ben menuts, ja senten la necessitat del moviment i, per tant, com a mestres d’Educació Infantil, haurem de tindre en compte el joc com un recurs imprescindible dins de les nostres aules. Així, haurem d’oferir als nens l’oportunitat de jugar tant de manera lliure com guiada, on l’adult es converteix en una ajuda que proporciona tot allò que necessiten per a descobrir l’entorn que els envolta i les seues possibilitats d’acció.

En qualsevol cas, els nens sempre jugaran per plaer i amb la finalitat de divertir-se, cosa que haurem tindre en compte per desenvolupar en ells valors com l’amistat i la sana convivència i no la competitivitat que tant caracteritza al joc adult.

Finalment, afegir que els mestres haurem d’ajudar al xiquet a connectar les seues vivències motrius amb la vida en societat per tal de facilitar-li la comprensió del món en què creix i es desenvolupa.

Estela Castelló Serrano. 3r de Grau en Magisteri d'Educació Infantil. Ontinyent.

3 comentarios:

  1. Al igual que tú, coincido con la importanca del juego para el desarrollo integral de los niños y niñas.
    Ahora que hemos comenzado el periodo de prácticas observo que, en el aula que me encuentro (4 años), se respeta bastante el juego libre en el cual me ha llamado mucho la atención el que se lleve mucho a cabo el juego simbólico.
    A través del juego diario aprenden sobre todo habilidades sociales que facilitarán la adquisición de conocimientos.

    ResponderEliminar
  2. Com a futura docent, considere que el joc és la ferramenta principal d'aprenentatge dels més menuts. Mitjançant lés oportunitats que ofereix el joc i la capacitat d'experimentació i investigació que tenen els xiquets/es constitueixen una fotn d'aprenentate molt rica. El joc ha d'estar present a l'escola i és un recurs imprescindible i fonamental en el desenvolupament dels alumnes.

    ResponderEliminar
  3. Realmente es muy importante el juego tanto en el aula, como fuera de ella.
    Con éste,los niños sacan toda esa ira,rabia,alegría,emoción...que llevan dentro de ellos, y de esta forma es cuando se sienten plenamente satisfechos.Son niños, y necesitan jugar, pero no solamente ellos sino que los adultos también,ya que es un momento en el que uno mismo se siente bien y puede expresar mediante el movimiento aquello que siente.

    ResponderEliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.